miercuri, 13 octombrie 2010

Durerea vintului

Imi lipsesti tot mai mult. Am incercat sa alung acest gind de-a lungul mai multor luni in sir... nu-mi reuseste. Revin (a cita oara!) la tine si la imaginea dragostei noastre asternute undeva in miez de vara... sau sa fi fost toamna?... Nu, nu vreau sa cred ca era toamna, caci m-as imbolnavi iarasi de durerea despartirii noastre. In schimb, imi amintesc parfumul ce l-am simtit atunci cind te iubeam si cind erai doar a mea! Iti mai aduci aminte?.. O noapte plina de iubire venea sa se asterne, iar noi asteptam momentul marii iubiri, marii dedari de sine, un inceput nemarturisit de o Dragoste adevarata, una la un milion, una ce nu se repta decit doar o data in viata.
Am incercat sa uit ca-mi lipsesti. Dar, vai! Am uitat ca te uitam si iarasi te visez in noapte... nu doresti sa pleci din gindul meu si revii atunci cind devin eu-insumi, atunci cind imi permit sa te vad din nou: in vis.
Acum ma intreb daca si tu simti la fel; daca mai simti la fel, daca mai esti asa cum erai cindva.
Ieri am auzit cum plingea nocturn si am incercat sa-i inteleg durerea. Am fost atent sa aud orice adiere de vint: voiam sa-nteleg de ce este atit de trist. Nu am deslusit nimic la-nceput. Dar apoi am inteles ca el prelua suferinta ultimului romantic furata intr-un miez de noapte, furata dintr-un vis... Te-am recunoscut in acel cintec, am zimbit si am rasuflat adinc... Sper sa-l auzi si tu atunci cind crezi ca am uitat de tine, atunci cind crezi ca esti singura.

5 comentarii:

 1. Buna,Ancrei.Insfìrsit ai "vorbit"!-asteptam.

  E greu sà stai la umbra unui ideal de dradoste,mai ales cìnd esti romantic...
  Lasà inima sà vibreze si vorbeste-i ìn prozà.

  Un salut càlduros si zile pline de succes!
  Eu

  RăspundețiȘtergere
 2. "Dorul este focul care arde sperantele,dorintele,durerile...iar cenusa care ramane reprezinta amintirile.."

  RăspundețiȘtergere
 3. "...nu vreau sa cred ca era toamna, caci m-as imbolnavi iarasi de durerea despartirii noastre. In schimb, imi amintesc parfumul..." - superb ! pacat ca nu iubesti toamna si nu-i poti admira splendoarea cu sufletul larg deschis. ratezi atit de mult... draft

  RăspundețiȘtergere
 4. ...Mà ìntreb uneori,oare ìntr-adevàr ai iubit (si iubesti) asa cum scrii,a existat oare acea femeie...
  In tot ce scrii e suferinta acestei perderi,e lipsa ei ìn viata ta,regrete la nesfìrsit...dar dece nu ne vorbesti de ea,ìn ce consistà "minunàtia" ei?!!!!!!

  Ajutà-ne cu ochii tài s-o "vedem" si noi!

  RăspundețiȘtergere
 5. De ce oare atunci când iubim cu adevărat ,persoana iubită cu atâta pasiune ne face sa suferim?

  RăspundețiȘtergere

Poti adauga un comentariu aici