joi, 29 aprilie 2010

Stiu cà-n inima ta s-au ascuns ochii mei...

Te urmaresc in fiece zi, dar stiu ca nu reusesc si nu pot sa ma plictisesc. Nu ma pot satura de tine si continui sa te visez. Incerc sa compensez absenta ta prin tot: un vis, un cintec, o silueta vazuta din intimplare, o poezie, ba chiar si un suris... In zimbet incerc sa te regasesc pentru a te pierde si a te revedea din nou intr-un gest, intr-o silaba sau intr-o adiere de vint. Imi aduc aminte de cuvintele din filmul cela de dragoste: adierea de vint se aseamana cu dragostea mea - o vei simti intotdeauna, dar nu o vei putea retine prea mult linga tine.
Te vei mira stiind cum zimbesc Soarelui dimineata si cum incerc sa-ti revad chipul in oglinda Lunii si a stelelor. Te urmaresc de multe ori fara a realiza ca acum, poate, iti reamintesti de mine: posibil incerci sa ma revezi si tu undeva, si, posibil, asculti aceeasi melodie ca si mine... ea se strecoara lin in suflet, readuce niste amintiri, renaste niste iluzii si ramine petru a pastra un pic de caldura... e doar un strop de caldura ce pe neasteptate s-a nascut in suflet. Dar simti ceva, vezi atit de limpede totul incit ti se face dor... Nu vrei si nu poti sa alungi acest sentiment. Dimpotriva, incerci sa-l mai gazduiesti un pic. Ti-a lipsit atit de mult! nu intelegeai ce anume iti lipsea si acum, pe citeva clipe, realizezi cit de trista poti fi... Dar nu dureaza mult, intelegi cit de departe esti de adevarata viata si cit ti-ai dori sa SIMTI cu adevarat ca traiesti... si atunci distrugi totul printr-o revenire la o existenta banala.
Iar eu ramin sa pastrez acea caldura. Stiu ca intr-o zi vei reveni la ea. O vei gazdui doar pentru citeva clipe, iti vei aminit de noi si apoi din nou vei reveni la existenta ordinara. Dar anume pentru acele scurte momente continuu sa te iubesc pentru a retine acea caldura... Altfel, la ce bun as mai trai?...                                                      

3 comentarii:

  1. E bello ! Très beau ! Uimitor ! Izumitelino !

    ìncepe sà se ìntrevadà un stil,dar important e cà esti ìn ascendentà !
    Compimente pentru metaforele surprinzàtoare si efectul feeric reusit.

    Plàcut surprinsà,mereu Eu.

    PS. Astept noi realizàri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos :) scrii cu sufletelul...scriam si eu intr-o perioada despre tot ce se intampla in al meu, pana intr-o zi cand am hotarat ca lucrurile despre care vreau sa imi amintesc sunt cele care imi aduc zambete...am descoperit pe pielea mea, poate tarziu poate, ca odata cu trecerea timpului ne vindecam, prindem putere si curaj sa o luam de la capat. Nici nu stiam ca mai pot rezista mult si dupa ce zic "gata!eu nu mai pot"...asa ca sunt sigura ca si TU esti o persoana puternica si uneori trebuie sa lasam trecutul in trecut...pentru a putea trai prezentul si a ne constui viitorul pe care ni-l dorim.

    Multe zambete in viata ta!

    Adina

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu cà-n inima ta
    S-au ascuns ochii mei
    Cea verdeatà din ei
    ìncà si-azi te-nfioarà
    Si-i citesti zi de zi
    Nu cumva ca sà piarà
    De pe fila memoriei tale.

    La vale,tot la vale
    Se preling lacrimi grele de toamnà
    Din izvorul cel verde;
    Dar cine le vede?!

    Sìntem douà lumi despàrtite
    Douà vieti cu-n perete-ntre ele
    Iar fereastra comunà de la care luàm noi luminà
    E acel IDEAL ce sìnt eu pentru tine
    ìar tu pentru mine.

    RăspundețiȘtergere

Poti adauga un comentariu aici